2013 Pedagojik Formasyon Tercih Kılavuzu yayımlandı

ÖSYM 20132 Pedagojik Formasyon Tercih Kılavuzu'nu yayınladı. Tercih İşlemleri 28 Kasım-6 Aralık 2013 tarihleri arasında yapılacak.


DUYURU
(28 Kasım 2013)
2013 Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı: Adaylardan Tercih Alınması

2013 PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI TERCİH KILAVUZU (ÖSYM)
2013 PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI TERCİH KILAVUZU (YÖK)

2013 Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programlarına yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından yapılacaktır. Programlara yerleştirme için adaylardan tercih alınacaktır. Adaylar tercihlerini, 28 Kasım-6 Aralık 2013 tarihleri arasında, kılavuzlarda yer alan kurallara göre, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Tercih süresi uzatılmayacaktır.

Pedagojik formasyon kılavuzunda değişiklik Bu amaçla hazırlanan kılavuzlara aşağıdaki bağlantılardan erişilebilecektir. Yerleştirme için tercih yapacak adayların kılavuzları dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

2013 PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI
TERCİHLERİN ALINMASI
Tercih işlemleri 28 Kasım - 6 Aralık 2013 tarihleri arasında yapılacaktır.
2010 ALES Sonbahar Dönemi ile 2011-2012-2013 yıllarında ALES'e katılan ve puanı hesaplanan adaylar tercih yapabileceklerdir. Adaylar tercihlerini, TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak, bireysel olarak https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden elektronik ortamda yapacaklardır.
Adayların, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemindeki program/üniversite bilgileri son girdiği sınavdaki bilgileridir. Mezun olduğu program/üniversite bilgisinde değişiklik yapmak isteyen adaylar bu bilgilerini, tercih süresi içinde https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden yapabileceklerdir.
Tercih ücreti 10,00 TL olacaktır. Tercih yapılmadan önce ücretin yatırılmış olması gerekmektedir.
Adaylar, Pedagojik Formasyon Eğitimi yapılabilecek programlardan en çok 30 tercih yapabileceklerdir. Tercihlerin tümünün kullanılması zorunlu değildir. Tercih işlemi tamamlandıktan sonra yazıcıdan tercih listesi alınmalı ve saklanmalıdır.
Tercih bildirim işlemi gerçekleştirildikten sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerde değişiklik yapılabilecektir. Tercihlerde değişiklik/iptal talep eden dilekçeler Merkezimizce işleme alınmayacaktır.
Bu yerleştirme ile ilgili olarak YÖK tarafından belirlenen usul ve esaslar, YÖK Tercih Kılavuzunda yer almaktadır. Tercihlerinizi belirlemeden önce ilgili kılavuzu dikkatlice inceleyiniz.
AKADEMİK NOT ORTALAMALARI
Adayların akademik not ortalamaları, 100'lük sistem üzerinden değerlendirmeye alınacaktır. Mezun olduğu yükseköğretim kurumunun 100'lük sistemine göre akademik not ortalaması bildirilemeyen 4'lük sisteme göre bildirilen adayların, akademik not ortalamalarının 4'lük sistemden 100'lük sisteme dönüştürme işlemlerinde Yükseköğretim Kurulu tarafından hazırlanan dönüşüm tablosu kullanılacaktır. Yükseköğretim Kurulu tarafından hazırlanan dönüşüm tablosu, Tablo-3 olarak ekte yer almaktadır.
Mezun olduğu Üniversite tarafından Akademik Not Ortalaması ÖSYM'ye bildirilen adayların Akademik Not Ortalaması tercih işlemlerinde aday tarafından görülebilecektir. Bu bilgisi bulunmayan veya bilginin eksik veya yanlış bildirilmesi nedeniyle düzeltme gerektiren adayların kendi üniversitesine başvurarak bu bilgilerinin tercih süresi içinde düzeltilmesini sağlamaları gerekmektedir. Bu bilgi üniversite tarafından düzeltildikten sonra elektronik olarak ÖSYM kayıtlarını yansıtılacak aday tarafından da görülebilecektir.

Y E R L E Ş T İ R M E
Yerleştirmede; adayların geçerliliği devam eden tercih edilen programın puan türündeki en yüksek ALES puanı (2010 ALES Sonbahar Dönemi, 2011-2012-2013 yılları) ve akademik not ortalamasından oluşturulan "Formasyon Yerleştirme Puanı" kullanılacaktır.
Yerleştirme, adayların Yerleştirme Puanları ve tercihleri ile programların kontenjanları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacaktır. Adaylar arasından, bir programı tercih edenler puan sırasına koyularak en yüksek puan alandan başlanmak üzere kontenjan sayısı kadar aday ilgili programa yerleştirilecektir. Aynı programı tercih etmiş olan adayların puanlarının eşit olması durumunda, söz konusu programı daha üst tercihinde gösterene, eşitlik yine sürdüğü takdirde mezuniyet tarihi günümüze daha yakın (yeni mezun) olana, eşitlik yine de sürdüğü takdirde doğum tarihi günümüze daha yakın (yaşı küçük) olana öncelik verilecektir.

YERLEŞTİRME SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ VE KAYIT İŞLEMLERİ
Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin İnternet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir. Programlara yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri programların bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir. Üniversiteler tarafından kayıtlar yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra 5 iş günü içerisinde yapılacaktır.
Yerleşen adaylar kayıt işlemleri için ilgili üniversiteye başvuracaklardır. ÖSYM'nin yükseköğretim kurumlarındaki kayıt işlemleri ile hiçbir ilişkisi yoktur. Bu konudaki başvuruların doğrudan ilgili yükseköğretim kurumlarına yapılması gerekmektedir.

TERCİH ÜCRETİNİN YATIRILMASI
Adayların, tercih ücretini yatırırken banka görevlisine; Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı tercih ücretini yatıracağını, T.C. Kimlik Numarasını, ad ve soyadı bilgilerini söylemeleri yeterlidir. Tercih ücreti bankaya yatırılmadan tercih işlemi yapılamaz. Tercih ücretini yatıran adayların banka şubesinden ayrılmadan önce, kendilerine verilen banka dekontunu dikkatle incelemeleri, bilgilerinde yanlışlık yoksa bankadan ayrılmaları, yanlışlık varsa mutlaka düzelttirerek bankadan ayrılmaları gerekmektedir.

BANKALAR*
T.C. Ziraat Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
VakıfBankın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)
T. Halk Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
Akbankın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)
Kuveyt Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)
Türk Ekonomi Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
Denizbank'ın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)
Tüm PTT İş Yerleri (KKTC'den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa)
"Tercih ücreti ÖSYM'nin İnternet sayfasında yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

YÖK Başkanı Çetinsaya: Formasyon 2.054TLyi gecemeyecek
Sevgili pedagojik formasyon adayları, başvuru kılavuzu yarın ÖSYM tarafından açıklanarak başvuru süreci başlayacak. Hayırlı olsun
Bugune kadar yaşanan sorunlara bir çözüm olarak, ilk defa merkezi yapilan ve bu sene kontenjani 20 bine yukseltilen bu yerlestirmede, not ortalamasinda alt sınır olmayacak; . üniversitelerin not dönüşüm tablosu kullanılacak; ücret devlet ve vakıfta 2.054TLyi gecemeyecek.

Memurlar.Net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş