SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da öğretmenleri uzun süreli çalıştırma zorluğunu aşmak için sözleşmeli öğretmen modeli üzerinde çalışıyor.

   Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yapılan açıklama sonrasında
Bakanlığın bu konuda yapacağı çalışmanın ayrıntıları beklenirken, sözleşmeli öğretmenleri KPSS puan üstünlüğü ve mülakat yoluyla seçilmesi bekleniyor.

Bakanlığın yaptığı analizler, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine ataması yapılan öğretmenlerin yaklaşık yüzde 60’ının, 1 yıl sonra farklı illere yer değiştirme talebinde bulunduğunu ortaya koydu. Bu nedenle belli bölge ve illerde öğretmen açığı sabit kalıyor. Bölgede görev yapacak sözleşmeli öğretmenlerin uzun dönemli görev yapması için ilk atamaları 2017 yılı şubat ayında yapılacak olan sözleşmeli öğretmenlerin KPSS puan üstünlüğü ve mülakatla seçilmesi planlanıyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde görev yapacak olan sözleşmeli öğretmenlerin sözleşmesi her yıl yenilenecek. Bu süre bittiğinde performanslarına göre kadroya alınacak. 3 yıl da kadrolu olarak çalışacak olan sözleşmeli öğretmenler, 8 yıldan sonra başka ile tayin isteyebilecek.

kaynak: memurunyeri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EĞİTİM İŞ İLANLARI

Sayfayı Paylaş